11. februar 2022

11. februar 2022

 

Hva om du får oppleve både joik og rap på samme kveld? Ailu Valle med DJ Uyarakq fra Nord-Grønland og Bernt Mikkel Haglund fra Kautokeino med joikerne blir en minnerik kveld hvor du kommer til å være stolt av å ha tilhøre den delen av verden vi lever i.

 

Fredag 11. februar 2022 // konsertstart kl. 20.00 (dørene åpnes kl. 19.00) // ID 18 år 

 

Áilu Valle – konsertstart kl. 20.00

Den finsk-samiske rapartisten Ailu Valle er godt kjent for sitt unike musikalske uttrykk hvor hiphop og det nordsamiske språket er sentralt. Han har tatt musikken med seg fra den lille hjembygda Gamasmohkki i Finnland, og ut til hele Europa. Valle har gitt ut tre soloalbum og vært involvert i mange ulike prosjekter. Musikken hans kjennetegnes ved politiske statements, sterk vokalteknikk og et sjarmerende sceneshow. Valle rapper på nordsamisk, finsk og engelsk. I 2020 ble han tildelt prisen for beste låtskriver/komponist under Sami Music Awards i Alta.

Áilu Valle opptrer sammen med DJ Aqqalu Berthelsen, også kjent som Uyarakq. Uyarakq ble født i Nuuk på Grønland på midten av 80-tallet. Han er en selvlært musikkprodusent/komponist og DJ med bakgrunn fra metalmusikk.

Artistbilde Ailu Valle: Vesa Toppari // Artistbilde Aqqalu Berthelsen: Nick Tulinen

//

Aili er en ung samisk artist og låtskriver fra Karasjok. Opp igjennom tidene har hun levert originale låter og covere som har sanket inn over 10 millioner streams og visninger på YouTube og Spotify. I 2016 fikk hun mye oppmerksomhet for hennes cover av Alan Walker’s låt «Faded», der hun sang og danset seg til millionervis av seere. Hun fulgte opp suksessen med å signere låtene «World’s Crashing Down» og «New Horizons» med Universal Austria. Siden har hun gitt ut en rekke pop-låter på egenhånd. Aili har studert låtskriving på den Stargate-drevne skolen Limpi, men har skrevet sanger fra barnsben av. Nå pendler hun mellom Oslo og Tyskalnd  og jobber med nytt materiale, og lader opp for nye show. 

Artistbilde: Kai Chen

//

Bernt Mikkel Haglund ja juoigit// Bernt Mikkel Haglund og joikere - konsertstart kl. 21.00

Bernt Mikkel Haglund fra Kautokeino arbeider med å smelte sammen tradisjonell joik med moderne musikk. 

I samarbeid med flere tradisjonelle joikere, ga han i september 2021 ut sitt andre album.

Nå er livekonseptet også klart, og med er noen av de beste unge joikerne, som også behersker å joike live med musikk på konsert. Ta vel imot Elen Marianne Utsi, Mikkel Mathis Hætta, Piera Eira og Johan Ivvar Gaup!

Artistbilde: Alice Balto

 

Sted: Studenthuset City Scene

Billetter finner du her

Bures boahtin!!!

 

SMW 2022 FB arrangementforside 1

 

 

 

Forfatter:     Opprettet: