10. februar 2022

10. februar 2022

 

Konsert på Studenthuset City Scene er viet til to artister/komponister, Johan Sara jr. og Kari Heimen. To ganske så forskjellige uttrykk som hver for seg skaper en atmosfære som er verdt å oppleve.

 

 

Vi må innrømme at pandemien har lagd trøbbel for oss når det gjaldt avgjørelsen om vi skulle gjennomføre Sami Music Week i år. Men et lite håp om delvis åpning og det faktum at vi digger samiske artister som vi er stolt av å kunne presentere for publikum, gjorde at vi ikke klarte å dy oss.

Spennvidden i årets program gjør at her er noe for enhver smak. Johan Sara jr. og Kari Heimen med bandet Heimen er to ganske så forskjellige uttrykk som hver for seg skaper en atmosfære som er verdt å oppleve. Tøft, uredd men samtidig så sårt at man må være lagd av stein for ikke å bli berørt.

En kveld som det ikke finnes dusinet av, er det ikke det vi vil ha?

Torsdag 10. februar 2022 // konsertstart kl. 20.00 (dørene åpnes kl. 19.00) // ID 18 år

 

 JOHAN SARA JR. – konsertstart kl. 20.00

Altaværingen, men nå bosatt i Maze er en av de mest spennende samiske komponistene/kunstnerne vi har. For første gang opptrer han under Sami Music Week i år.

Polyfone stemmer, med store klangflater, lange melodier med ulik fargelegging, harmonisk og tonalt tilpasset, der den rene stemmen er utgangspunktet. Johan sampler stemmen sin og bearbeider den elektronisk, slik at den kan oppfattes nærmest som et annet instrument. Resultatet blir et drømmende, atmosfæriske og kraftfullt uttrykk som gjør at du i et øyeblikk vil glemme hele verden rund deg mens konserten pågår.

Artistbilde: Knut Åserud. 

 //

HEIMEN – kl. 21.00

Kari Heimen er nn spennende ny stemme i samisk/norsk musikkliv som kan du bli kjent med på Sami Music Week 2022.

Kari Heimen er trommis, låtskriver og vokalist i Alta/Tromsø baserte bandet HEIMEN. Bandet slapp albumet «Historier – Vi hentes hjem» før jul og er blitt lagt merke til både lokalt og nasjonalt (Ballade, Sagat, Klassekampen, Dag og Tid, Musikkavisen Puls, NRK skriver om HEIMEN). «Heimen lager hypnotisk kunstpop med tekster om fornorskingspolitikken … dette er ei svært relevant plate» - skriver «Dag og Tid» i sin anmeldelse i november 2021. 

Musikalsk ligger sangene i et lappeteppe av artpop/rock/etno/jazz. Her er sterke melodilinjer, suggererende rytmer og joik. Viktige historier i stemningsfull og original innpakning. «Kari Heimens dypdykk i egen families historie og identitet er et følsomt og genuint oppgjør med fornorskingen uten å bli påtrengende privat» (sitat singelanmeldelse).

HEIMEN består av:

Kari Heimen – trommer, vokal

Terje Storvig – gitar

Odd – Erling Simensen – bass

Artistbilde: Yngve Olsen

 

Sted: Studenthuset City Scene

Billetter finner du her

Bures boahtin!!!

SMW 2022 FB arrangement 100222

Forfatter:     Opprettet: