8. februar

8. februar 2023

 

Sami Music Week inviterer til en kveldskonsert med samisk/finsk duo VILDÁ på "Verdensscenen" på Mikkeli Live. Mikkeli LIve er den nyeste live-konsert scenen midt i sentrum av Alta. 

 

 

Onsdag, 8. februar 2023, Verdensscenen - Mikkeli Live.

Tidspunkt - 20:00 - 21:00

 

VILDÁ er en blanding av joik, fengende rytmer og improvisasjon. Inspirasjon har blitt søkt fra samers sterke tilknytning til naturen, nåtidens pop samt den finske folketradisjonen. Resultatet er en unik dialog som tar lytteren med på en fascinerende reise til det samiske landet - det vidstrakte landskapet under de arktiske åsene og frostige vindene.

VILDÁs debutalbum Vildaluodda - Wildprint (2019, Bafe’s Factory) har fått gode anmeldelser internasjonalt og ble utpekt som et av de beste albumene i 2019 av Songlines Magazine. Siden den gang har bandet turnert i Canada, Spania, Storbritannia, Frankrike, Bulgaria og Skandinavia. I januar 2021 ble VILDÁ annonsert som vinner av Music Moves Europe Talent Awards 2021 på ESNS i Nederland.

Hildá Länsman – vokal, rammetromme

Viivi Maria Saarenkylä – trekkspill, live-effekter

Viivi Maria Saarenkylä er en av de mest lovende unge finske trekkspillerne. Hun har blitt premiert i mange anerkjente konkurranser som Castelfidardo og Coupe Mondiale. Hun har opptrådt mye internasjonalt og hennes mange reiser kan høres i musikken hennes som nyanser fra ulike musikkkulturer rundt om i verden.

Hildá Länsman ble født i en liten samisk landsby kalt Ohcejohka i den nordligste kommunen i Finland. Etter å ha vokst opp med reindrift, håndverk (duodji) og joik (luohti)-tradisjon som spenner over flere generasjoner, knytter hun bakgrunnen sin til moderne verdensmusikk og akademiske studier. Hildá er en stolt opprettholder av den samiske kulturen og joiktradisjonen og er også medlem av det samiske fusjonsbandet Solju. 

Konsertstart kl. 20:00 // dørene åpnes kl. 19:00

Konserten passer for hele familie. 

Billetter - klikk her

 

Bures boahtin!!!

VILDA2 by Joanna Suomalainen Jimmy Traskelin

Forfatter:  Olga Solyanik    Opprettet: