10. februar 2023

10. februar 2023

 

For de som først blir kjent med joik vil det åpne seg et nytt musikalsk univers. Denne gangen får SMW besøk av 3 joikere som bare låter fantastisk, 3 x Niillas.

Fredag, 10. februar 2023, Verdensscenen - Mikkeli Live.

Tidspunkt - 20:00 - 21:00

 

For de som først blir kjent med joik vil det åpne seg et nytt musikalsk univers. Det er en grunn til at joik, Europas eldste vokaltradisjon som fremdeles praktiseres i høy grad, blir mer og mer populær. Denne gangen får SMW besøk av 3 joikere som bare låter fantastisk, 3 x Niillas.

Dette er hva joikerne i 3 x Niillas sier om seg:

3 x Niillaser en joiketrio og vi joiker tradisjonelle joiker. Vi bor i Jergul (Karasjok kommune), Kautokeino og Maze (Kautokeino Kommune). Vi joiker på den urgamle måte og formålet er å beholde det sånn. Vi har hver vår måte å joike på og tilpasser oss i forhold til hverandre når vi joiker sammen.

Link til billetter er publiser.
Barn under 12 år slipper gratis inn sammen med en voksen foresatt.

Gjester som har kjøpt billett til Sami Music Week sin konsert på City Scene på lørdag 11. februar - slipper inn gratis til joikekonsert på Mikkeli Live.
For å slippe inn gratis må dere vise frem gyldig billett til City Scene som gjelder arrangement 11. februar. Billetten skal vises ved inngangen.

//

Sámegielagat: Dii diehtibehtet ieža, ja soaitibehtet vel dovdat ge sin golbmasa. Bovta dál ja juoiggasdehpet dii ge.

Dá lea máid sii dadjet iežaset birrá:

3 x Niillas lea juoigantrio ja mii juoigat árbevirolaš luđiid. Mii orrut Jergulis Karašjoga gielddas, Mázes ja Mierojavris Guovdageainnu suohkanis.

Mii juoigat dološ árbevieru vuođul ja ulbmil lea doalahit dan.

Mis lea iešguđetlagan juoiganmálle ja mii heivehit daid go farrolagaid juoigat luđiid.

Konsertstart kl. 20:00 // dørene åpnes kl. 19:00

Konserten passer for hele familie. 

 

Billetter - klikk her

 

Bures boahtin!!!

3xNiillas

Forfatter:  Olga Solyanik    Opprettet: