SAMI MUSIC WEEK // GIELLAVAHKKU 2021

Sami Music Week presenterer!

 

Bandet ISÁK er tilbake til Alta i forbindelse med sin albumturne. ISÁK opptrer på Studenthuset City Scene på lørdag 30 oktober, kl. 21.00.

2019 var et travelt år for ISÁK, som slapp debutalbumet «Ealán» til strålende kritikker og stor begeistring over hele landet. Det sikret dem nominasjon for «Årets nykommer» på P3 Gull 2019, og en konsertrekke på over 100 konserter.

I 2020 var ambisjonsnivået høyt, men med en pandemi som satt hele musikkbransjen på vent, måtte de plutselig endre å planene. Vi var heldige som hadde hverandre i det pandemien snudde alt opp på hodet. Vi stakk i studio og skrev et album som låter rimelig episk album, om jeg får si det selv, sier Ella Marie. ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos. De slapp deres andre album «Roasut» i januar 2021, til stor jubel fra fans og kritikere. Albumet handler om alle stormene og kamper vi mennesker står i, og berører mye av tematikken vokalist Ella Marie Hætta Isaksen brenner for. Både klimakamp, miljøvern og kampen mot rasisme er sentrale temaer i albumet. Når ISÁK står på scenen er det vel så mye aktivisten Ella Marie som vokalisten, som står på scenen.

Nå er det over et år siden bandet stod på scenen, og de kjenner på et enormt savn etter å spille konserter igjen: Det er ingenting vi heller vil enn å få spille den nye musikken vår for vårt fantastiske publikum. Vi gleder oss helt vilt til det er mulig igjen, og endelig få gjøre det vi er aller best på – å løfte taket og få publikummet til å danse, sier vokalisten.

Kombinasjonen av dansbare synth-melodier, slående trommerytmer og en råskap i Ellas tekstformidling har vært ISÁKs suksessoppskrift på scenen. Publikum får rom til å komme som den de er, og gi seg hen til musikken på ISÁKs konserter. Nå lanserer bandet endelig en turné til høsten 2021, og satser på et lykkelig gjensyn med publikum.

Studenthuset City Scene // Lørdag, 30. oktober, kl. 21.00 // dørene åpnes kl. 20.00.

Husk å sikre billetter i god tid!

Bures boahtin!

//

Sámi Music Week almmuha!

ISÁK-joavku máhccá fas Áltái iežaset skearru turnea oktavuođas. ISÁK čuojaha Studenthuset City Scenes lávvordaga golggotmánu 30.b. dii. 21.00.

Jahki 2019 lei huššajahki ISÁK-jokvui, geat almmuhedje iežaset vuosttaš skearru “Ealán” ja dainna ožžo hirbmat buori rámi ja ávu miehtá riikka. Dan bokte sii nammaduvvoje “Dán jagi ođuhin” P3 Gull 2019:s, ja besse maiddái čuojahit badjelaš 100 konseartta. 2020:s sis ledje garra áigumušat, muhto pandemiija bissehii olles musihkkamáilmmi, ja sii ferteje de rievdadit plánaid.

Mii leimmet lihkolaččat go beasaimet dorvvastit nubbi nubbái go pandemiija gomihii buot. Mii čáŋaimet studioi ja ráhkadeimmet skearru maid sáhttá dadjat epihkalaš skearrun, jus ieš galggan dadjat, dadjá Ella Marie.

 

ISÁK-joavkkus leat vokalista Ella Marie Hætta Isaksen, produseanta Daniel Eriksen ja rumbočuojaheaddji Aleksander Kostopoulos. Sii almmuhedje skearru “Roasut” ođđajagimánu 2021, maid fánsat ja árvvoštallit válde bures vuostá. Skearru muitala roasuid ja rahčamušaid birra olbmo eallimis, ja guoskkaha olu fáttáid main vokalista Ella Marie Hætta Isaksen berošta. Sihke dálkkádatrahčan, luonddugáhtten ja rasismavuostálastin leat guovddáš fáttát skearrus. Go ISÁK lea lávddi alde, de dáidá leat seamma olu aktivista, go vokalista Ella Marie gii čuožžu lávddis.

 

Dál lea gollan badjelaš jahki dan rájes go maŋemus ledje lávdde alde, ja sii duođai váillahit čuojahit konsearttaid fas: Min stuorámus sávaldat lea beassat čuojahit iežamet ođđa musihka min hávskes guldaleddjiide. Mii illudit nu máilmmi olu dassážii dat fas lea vejolaš, ja viimmat mii beassat dahkat dan masa leat buot čeahpimusat – namalassii loktet dáhki ja oažžut gehččiid dánsut, dadjá vokalista.

Kombinašuvdna dánsahásttuheaddji synth-melodiijat, mearkkašahtti rumboritmmat ja Ella roahkkadis teakstagaskkusteapmi lea leamaš ISÁKa sukseassamálle lávddi alde. Geahččit ožžot saji boahtit nu go leat, ja roahkkasit musihkkii ISÁKa konsearttain. Dál viimmat joavku almmuha turnea 2021 čavčča, ja sávvá lihkolaš oaidnaleami fas gehččiiguin.

 

Studenthuset City Scene // Lávvordaga, golggotmánu 30.b., dii. 21.00 // uvssat rahpasit dii. 20.00.

 

Muitte buori áiggis várret bileahtaid! 

 

Bures boahtin!

Press Group FINAL


 

LINE-UP SAMI MUSIC WEEK 2021

 • 4. februar 2021

   

  En av årets mest omtalte samiske artister Kajsa Balto er endelig på Sami Music Week!

  Urkraft møter det moderne i Kajsa Baltos helt unike musikalske uttrykk, hvor joik og nordsamisk tekst presenteres i et popmusikalsk lydbilde.

  Les mer

 • 5. februar 2021

   

  Sami Music Week er glad å annonsere konsert med bandet ISÁK som er tilbake til Alta i forbindelse med sin albumturne. ISÁK opptrer på Studenthuset City Scene på fredag 5 februar.

  Les mer

 • 6. februar 2021

   

  Sami Music Week feirer 6. februar på Studenthuset City Scene Alta med kongen av alljoik, Jan Ole Hermansen. Jan Ole Hermansen er joiker, musiker og låtskriver og er en av de mest folkekjære artistene i Sápmi. 

  Les mer

 • 3. - 4. februar 2021

   

  FeFo-konferansen Nanne/Styrk arrangeres i Alta for tredje gang.

  I år blir konferansen heldigital.

   
  Les mer

 • 5. februar 2021, kl. 12.00 - 15.00

   

  I tradisjon tro markerer UiT i Alta samenes nasjonaldag hvert år med spennende foredrag, kulturelt innslag, taler og servering. Sami Music Week er en stolt samarbeidspartner om musikk-og underholdning.

  Les mer

 • 5. februar 2021

   

  Sami Music Awards arrangeres 5. februar og gjenspeiler bevegelser og trender i det samiske musikkmiljøet. Prisen omfavner alt fra tradisjonelle utøvere til nykommere og andre som gjør seg bemerket innen samisk musikk.

  Les mer

 • Arctic Song Lab 2021

   

  Arctic Song Lab er tilbake til Alta. Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer artister, låtskrivere og produsenter fra Sapmi, Norge og utlandet til en låtskriver workshop. Arctic Song Lab 2021 skal gjennomføres i digital format. 

  Les mer

SAMI MUSIC AWARDS

Sami Music Awards er en prisutdeling til samiske musikkartister. Prisen ble etablert i Alta i forbindelse med festival Sami Music Week i 2016, og har blitt delt ut hvert år siden. Det eksisterer ikke tilsvarende alternativer til Sami Music Awards, og det nærmeste du kan komme til i Norge er «Spellemann» or Indiginious Music Awards i Canada.

Sami Music Awards bidrar til kunstnerisk fornyelse og profilering av samisk musikkultur ved å vise bredde i samisk musikk og fremme de som jobber med samisk musikk på et høyt kunstnerisk og profesjonelt nivå. Herunder også de som jobber med samiske tradisjonelle vokale uttrykksformer i samiske områder.

Konseptet går på å velge og presentere vinnerne i forskjellig musikkategorier. Utvelgelse foregår i samarbeid med fagjuryen og påfølgende elektronisk folkeavstemning. Nominerte og gjesteartister inviteres til en show i Alta. Show består av konsert og prisutdelinger som streames og kan ses i opptak senere.

Sami Music Awards er ikke bare en prisutdeling men er et springbrett til andre visningsarenaer. Artistene som har tidligere vunnet Sami Music Awards i forskjellig nominasjoner er Marja Mortensson, ISAK, KEiiNO, Johan Anders Bær, Sofia Jannok, Roger Ludvigsen og flere andre. Flere av overnevnte artistene ble presentert på Sami Music Awards lengre før de ble gjort kjent for publikum i resten av landet og verden.

I år har en jury, bestående av folk fra forskjellige nisjer og aldersgrupper i det samiske musikkmiljøet, nominert aktuelle kandidater til i kategoriene: Åpen klasse/crossover, Tradisjonsbærer, Komponist, Produsent og Ung artist.

Har du lyst å stemme på din favoritt kan du være med på den elektroniske avstemningen til NRK som er åpen for alle: Disse er nominert til Sámi Music Awards 2020 – stem på din favoritt

Showet "Sami Music Awards" foregår på Alta Kultursal fredag 5 februar. For mer info følg med på vår Facebook side.

 

Hold deg oppdatert på Helsedirektoratets - Koronavirus beslutninger og anbefalinger for arrangement.

                 

 

VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE     

 

TONO logo uten bakgrunn

 

     ishavskraft hvit

 


Gramo logo neg

Finnmarkseiendommen

   
 

ARCTIC SONG LAB 2021

Arctic Song Lab er tilbake til Alta. Vi inviterer artister, låtskrivere og produsenter fra Sapmi, Norge og utlandet til en låtskriver workshop. Arctic Song Lab 2021 skal gjennomføres i digital format. 

Arctic Song Lab 2021

Arctic Song Lab er en nettverksarena for musikk samfunnet i Nord-Norge og et sted å møte fremtidige samarbeidspartnere fra inn og utland.

Temaene som tas opp under bransjedagen i år dreier seg om viktige problemstillinger som følge av koronautfodringer i musikkbransjen. 

Arctic Song Lab har vært en stor suksess siden den var gjennomført for første gang i 2018. Vi inviterer artister, låtskrivere og produsenter fra Sapmi, Norge og utlandet til en låtskriver workshop under Sami Music Week.

Ønsker du å utvikle ditt potensiale, er du på utkikk etter nye prosjekter og låtskriver partnere? Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere muligheter. 

 

Sted: digital låtskriver workshop

Mer info kommer. Lurer du på noe i forkant send oss en melding på smw@audioland.no 

Mer om Arctic Song Lab 

 

Bures boahtin!

 

 

  VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE GramArt

 nopa rgb snn samfunnsl logo hvit

 

 

Contact

Sami Music Week / Sami Music Awards

PB 1238
NO-9504 Alta
Tlf: +47 90 02 63 64
e-post: smw@audioland.no

 

 

Our story

Sami Music Week/Sámi Musihkka Vahkku.

 

Sami Music Week er et årlig arrangement i Alta og knyttes til feiring av Samefolkets dag i februar. Sami Music Week har vært en formidlingsarena og bransjetreff for musikkkunstnere siden 2011, og har for lengst etablert seg som en viktig scene hvor du opplever noe av det beste og siste innen musikk fra hele  Sápmi. Sámi Music Week utvikler bla. et fagprogram med seminarer, "song-lab" og Sami Music Awards. Programmet til musikkfestivalen presenterer en unik blanding med flere nye og innovative musikkprosjekter, plateslipp og program for barn.

 

Program tidligere år:

Sami Music Week/Sámi Musihkka Vahkku 2020:

plakat sami music week900

 

 

Sami Music Week omtaler:

 

Møteplass Alta under Sami Music Week - Ballade.no

Sámi Music Week med gode stjerner og godt innhold - GLR (Kautokeino lokalradio)

Mari Boine kåret til æresgjest under Sami Music Awards i Alta - Altaposten

Vi reiser til Sami Music Week og Arctic Song Lab 2019 - Music Norway

Inspireres av det samiske - TONO

Lyser opp Alta med kulturfest - Altaposten

Tromsø-band vant samisk musikkpris - iTromsø 

Jeg er meget overveldet av en type sunn stress - Saltenposten

Kajsa Balto trio til Sami Music Week - NRK Sapmi

Keiino tok storeslem under Sami Music Awards - NRK Sapmi