Sanger om Lyset

Samenes Nasjonaldag i Nordlyskatedralen.

En storslått kirkekonsert «Sanger om Lyset» i samarbeider med Scene Finnmark, skal presentere et stjernespekket lag av Norske og internasjonale samiske artister.

Sanger om Lyset

I samarbeider med Scene Finnmark, skal Sami Music Week presentere et stjernespekket lag av Norske og internasjonale samiske artister.

Herborg Rundberg er komponist, pianist og sanger, og kommer fra Kåfjord i Nord-Troms. Hennes musikalske uttrykk er ekspressivt og sterkt preget av hennes samiske identitet. I slutten av januar 2019 er Herborg plateaktuell med duoen LEAGUS som hun har høstet utelukkende strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse. Herborg arbeider også med samiske salmetoner, spesielt med de tradisjonelle sjøsamiske tonene fra hennes hjemtrakter. Herborg gleder seg til å presentere mer av hennes musikalske arv under konserten i Nordlyskatedralen på onsdag 6 februar 2019.

Altas egen art-pop dronning Kari Heimen er med i denne konserten. Kari er komponist, vokalist og trommis i bandet Heimen. Hennes musikk ligger i landskapet art pop/rock med innslag av etno, jazz og kabaret. Hun har turnert over hele Norge med forskjellige prosjekter, både som klassisk og rytmisk slagverker. Heimen jobber for tiden med produksjon av en ny plate som tar seg om flere temaer knyttet til fornorsking av samene.

ÁNNÁMÁRET er samisk musiker Anna Näkkäläjärvi-Länsman fra Nord-Finland. Hun bor og lager musikk i sin hjemby Utsjok. Ánnámáret er profesjonell sanger, låtskriver og en klarinettist. 6. februar 2019 er Ánnámáret endelig klar for å opptre i Nordlyskatedralen, hvor hun skal fortelle sin vakre musikalske historie inspirert av naturen og livet i Sápmi.

Artistene har fått med seg den internasjonalt anerkjente verdensmusikeren og multiinstrumentalist Stein Austrud fra Stein Austrud Productions og musikere fra Scene Finnmark

Husk dato - 6. februar 2019, kl. 20.00

Billetter https://www.aurorabillett.no/billett/?showId=1045170

Forfatter:     Opprettet: