Sami Music Awards - 9. Februar 2019

Sami Music Awards og konsert med Ánnásuolo - 9. Februar 2019. 

Sami Muisc Awards har vært en del av Sami Music Week siden 2016. Sami Music Awards gjenspeiler bevegelser og trender i det samiske musikkmiljøet og omfavner alt fra tradisjonelle utøvere til nykommere og andre som gjør seg bemerket året før.

Sami Music Awards gjenspeiler bevegelser og trender i det samiske musikkmiljøet og omfavner alt fra tradisjonelle utøvere til nykommere og andre som gjør seg bemerket. Her nevnes det at det ikke nødvendigvis kun gjelder artister, men også låtskrivere, musikkprodusenter og viktig musikkprosjekter som har utmerket seg i 2018. I år har en jury, bestående av folk fra forskjellige nisjer og aldersgrupper i det samiske musikkmiljøet, nominert aktuelle kandidater til i kategoriene: Åpen klasse/crossover, årets tradisjonsbærer, årets låtskriver, årets produsent, årets nykommer og ung artist.

Artister som har tidligere vunnet Sami Music Awards i forskjellig klasser er bla. Sofia Jannok, Marja Fjellheim Mortensson, Felgen Orkester (2 ganger), Niko Buljo, ISÁK og Ella Marie Hætta Isaksen, Johan Anders Bær, Elin Kåven.

Showet "Sami Music Awards" foregår på Studenthuset City i Alta. Vi lover å servere artister som er på vei oppover og andre som kanskje er litt mer etablert. Liveartister fra øverste hylle, superbra husband ledet av Stein Austrud og ett fantastisk publikum, gjør at det blir en kveld som ikke går i glemmeboken med det første.

Konsert med bandet Ánnásuolo, topper den fantastiske kvelden under Sami Music Week i Alta. Ánnásuolo har fått navnet sitt fra en vakker liten perle på Finnmarkskysten. Vokalist Marianne Pentha som er blant annet kjent fra Beat For Beat, The Voice og sitt samarbeid med flere ledende artister i Norge, formidler melodiene som spenner seg fra rolige ballader til up tempo-beats. Den varme lyden av jazzgitar blandes inn i det elektroakustiske lydlandskapet til Ánnásuolot. Gåsehudfaktoren er stor når Ánnásuolot spiller. Publikum blir ført fra viddas rolige og kalde stemninger til varme rytmer.

John-Kåre Hansen (gitar og joik)

Svein Schultz (bass)

Jonas Karlsen (trommer)

Stein Austrud (tangenter)

Bures boahtin!!!

Forfatter:     Opprettet: